31 ürün bulundu.

Orkideler

Canlı renkleri, uzun boyu ve asil duruşu ile herkesin sevdiği çiçekler kategorisinde bulunan orkide çeşitleri sevdiklerinizi mutlu etmek için harika bir seçenek! Doğanın en güzel hediyelerinden biri olan bu özel çiçek için kolayca sipariş verebilir ve dilediğiniz adrese teslim edilmesini sağlayabilirsiniz. Phalaenopsis de dahil olmak üzere tüm orkide çeşitlerini içeren geniş ve eşsiz bir koleksiyon hazırladık. Sadece orkide satın al diyerek ulaşabileceğiniz bu koleksiyon içerisinden dilediğiniz çiçeği seçin!

Online olarak hızlı ve kolay bir şekilde orkide siparişi verebilirsiniz. Cazip fiyatlar ve yüz güldüren ödeme kolaylıklarından siz de mutlaka faydalanın! Orkidelerin canlı renklerinden ve sıra dışı güzelliklerinden mutlaka faydalanmalısınız. Yaşam alanlarınızı süslemek için tercih edebileceğiniz bu özel çiçek, bakımı en kolay çiçeklerden biridir. Uzun uğraş vermeden orkide çiçeğinin bakımı yapılabilir. Bu nedenle evinizi ya da ofisinizi orkidelerle donatabilirsiniz.

Orkide Hangi Durumda Gönderilir?

Anneler günü çiçeği, babalar günü çiçeği, sevgililer günü çiçeği olarak da tercih edilebilecek olan orkide çeşitleri her durumda gönderim için uygun olmasıyla ön plana çıkıyor. Yeni işe giren sevdiklerinize yeni iş çiçeği olarak orkide gönderebilir ve işyerini dekore etmesine katkıda bulunabilirsiniz. Terfi alan yakınlarınıza ya da yöneticiye çiçek olarak da orkide gönderimi yapılabilir. Ev hediyesi olarak harika bir seçenek olan orkide saksısı da şık bir görünüm sunduğundan dekoratif olarak da tercih ediliyor. Bebek sahibi olan sevdiklerinizi de unutmayın! Yeni bebek çiçeği olarak orkide aranjman çeşitlerine yönelebilirsiniz.

  • Türkiye’de orkide en çok Antalya, Adana, İzmir ve Yalova’da yetiştiriliyor.
  • Dünya genelinde ise en çok Taylan, Çin ve Singapur’da yetiştiriliyor.

Yılda 2 Defa Açan Cömert Çiçek Orkide

Hatta bazı türler yılda 3 defa da açabiliyor ve güzelliğini cömert bir şekilde sergiliyor. Uygun koşullar sağlandığında gelişmeye ve büyümeye devam eden bu özel çiçeklerle sevdiklerinize her durumda sürpriz yapabilirsiniz. İçimden geldi diyerek çiçek göndermek istediğinizde rahatlıkla rotanızı orkide çiçeklerine çevirebilirsiniz. Sitemizde saksıda canlı çiçek siparişi verebileceğiniz pek çok farklı orkide aranjmanı yer alıyor.

Orkide Anlamı

Orkide çiçeklerinin anlamı renklerine göre değişiyor. Hangi renkte orkide seçimi yaptığınıza bağlı olarak orkide anlamı değişecek.

  • Mor orkide anlamı
  • Sarı orkide anlamı sıcaklık ve samimiyettir.
  • Fuşya orkide anlamı saflık ve şirinliktir.
  • Beyaz orkide anlamı masumiyet ve zarafettir.
  • Mavi orkide anlamı aşkların en büyüğüdür.

Mavi orkide aslında doğada bulunmaz. Beyaz orkideye uygulanan özel bir işlem ile mavi rengi alması sağlanır. Çiçek bir süre sonrasında gerçek rengi olan beyaza döner. Doğada en zor bulunan orkide ise sarı orkidelerdir. Genel olarak orkide mutluluğu ve asaleti simgeleyen çiçekler arasında yer alıyor. Pek çok ülkede ise zarafetin çiçeği olarak anılır. Özellikle hafif alacalı yaprağa sahip olan orkideler çiftlerin birbirlerine göndermek için en çok tercih ettiği çiçekler arasında yer alıyor.

Orkide Bakımı

Bakımı kolay olduğundan bu özel çiçek için bitki bakımı noktasında uzman olmanız gerekmiyor. Sadece sulamasına, zamanı geldiğinde budamasına ve uygun koşulları sağlamaya özen göstermeniz, muazzam güzelliğinin sizin için sergilemesi için yeterlidir.

  • Bol Gün Işığı

Sitemizden orkide al diyerek ulaşabileceğiniz bu özel çiçek bol gün ışığına ihtiyaç duyar. Güneş ise yapraklarına zarar verir. Bu nedenle çok aydınlık olan ancak güneş ışınlarının ulaşmadığı bir yere koymalısınız.

  • Sulama Önemli

Bulunduğunuz yerdeki nem düzeyine bağlı olarak sulama periyotları değişir. Orkideler yazın daha fazla suya ihtiyaç duyar. Ancak su noktasında da hassas çiçeklerdir. Toprağını kontrol ederek suya ihtiyacının olup olmadığını anlayabilirsiniz. Sprey yerine toprağına su dökerek sulama yapmak orkide nasıl sulanır sorusuna yanıt olabilir. Suyun kireçsiz ve oda ısısında olması önem taşıyor.

  • 2 Yılda Bir Saksı Değişimi

Orkidenizin saksısını ve toprağını 2 yılda 1 değiştirmeniz gerekiyor. Ancak orkide saksı değişimi ilkbahar mevsiminde yapılmalı. Mutlaka drenaj delikleri bulunan bir saksıyı tercih etmelisiniz. Her defasında sadece bir boy büyük saksıya geçiş yapın.

  • Oda Sıcaklığı

18 ila 23 derece arası orkide için en uygun ortam ısısıdır. Klima gibi hava akımı yaratan yerlere koymamaya özen göstermelisiniz. Özellikle orkide çiçeği nasıl bakılır endişesi yaşamamak için uygun koşulları çiçeğinize sunmanız gerekir.

  • Budama

Eylül ile kasım ayları arasında budama yapabilirsiniz. Kurumuş çiçek saplarını gövdeye yakın olan yerden kesin. Fakat orkide budama konusunda da hassas bir çiçektir. Çok fazla dal kesmemeye özen gösterin.

Online Orkide Siparişi Ver

As Çiçek Evi olarak sizlere bu özel çiçekler için en uygun fiyat avantajını da sunuyoruz. Yıl boyunca makul seviyede tuttuğumuz orkide fiyatları sayesinde sevdiklerinize hiç tereddüt etmeden orkide gönderebilir ve aynı zamanda yaşam alanlarınızı da bu özel çiçeklerle süsleyebilirsiniz. Aradığınız her rengi sitemizde bulacaksınız. Keyifle aranjman modellerine göz atın ve seçtiğiniz çiçekler için hemen sipariş verin. Aynı gün ücretsiz teslimat As Çiçek Evi’nde!