5 ürün bulundu.

Teraryum

Beklide Samanyolu Galaksimizde Dünyamız gibi bir gezegen yoktur bunu şimdilik bilmiyoruz. Denizleriyle karalarıyla, bitki ve ormanlarıyla harika bir dünyada bulunuyoruz. Hal böyle olunca dünyamız üzerinde bulunan güzelliklerde kendine özgü bir şekilde kopya edilmek istenmiştir insanoğlu tarafından.

Teraryum fikri ilk olarak 1830’larda İngiltere de Nathaniel Ward tarafından modern olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Belki bir uğraşı sonucu keşfedilen teraryum, bugün dünyada önemli bir uğraşı ve para kazanma biçimi olarak görülmektedir.

Dünyada büyük şehirlerin yeşil çe hasret kalmaları, insanların doğal çevreden zamanla uzaklaşmaları ve gelişen sanayinin insanlığı tabiattan uzaklaştırması, yeni fikirlerin gelişip bir kazanç kapısına dönüşmesini de sağlamıştır. Fakat asıl önemli olan kazanç kapı olması değildir, bitki ve çiçeklerin cazibedar güzelliklerinden uzak kalan insanlara, bir fanus içinde dahi olsa da tabiattan bir portre sunmaktır. Bu teraryum fikri sanat ve estetik görüş ile bütünleştirildiğinde elde edilen eser yıllarca dekoratif obje olarak mekânlarımız süsleyecektir.

Terraryum fikri başlangıçta küçük bitki yetiştirme biçimi olarak botanikçilerin yeni bir iş alanı olmuş ve ilerleyen yıllarda da çiçek atölyelerinde, çiçekçilerde ve sanatkârların uğraşı alanı olarak bilgi dağarcığımıza girmiştir.

Makro dünyayı, mikro dünyaya sığdırmanın adı da denilen bu süsleme sanatı, bugün birçok insanın gönlüme, kalbine ve duygularına hitap etmenin yollarından biri olmuştur.

Teraryum - Terrarium- Terarium- Teraryum Siparişi Gönder