Fuşya Orkidenin Anlamı

Orkide sıra dışı görünümü ile beğeni alan çiçeklerin de başında geliyor. Kutlamadan özür dilemeye, tebrik etmekten yıldönümlerine kadar her durumda gönderime uygun olan orkideler renklerine göre farklı anlamlar taşıyabiliyor. Singapur, Taylan ve Çin’de yetiştirilen orkidelerin anlamları da kendileri kadar güzel. Peki, fuşya orkidenin anlamı nedir merak ediyor musunuz?

Özellikle sevgililerin birbirine göndermek için tercih ettiği fuşya orkidenin anlamı şirinlik ve saflıktır. Eşinize ya da sevgilinize bu mesajı vermek isterseniz siz de gönül rahatlığı ile fuşya renkte olan bir orkideyi gönderebilirsiniz. Beyaz renkte olan orkide ise masumiyeti ve aynı zamanda zarafeti simgeliyor. Bu yönüyle çiftlerin yıldönümlerinde sıklıkla beyaz orkide gönderimi yapılabiliyor.

fusya-orkidenin-anlami

Orkidelerin Renklerine Göre Anlamları Neler?

Sarı orkide son derece ender bulunuyor ve samimiyeti, sıcaklığı simgeliyor. Eğer sarı orkidenin bakımını ihmal etmezseniz çok uzun yıllar sorunsuz bir şekilde sizinle olacaktır. Sarı orkide kadar dayanıklı ve kalıcı olan bir diğer orkide de mor renkte olanlardır. Doğada ender bulunan mor orkideler de asaleti sembolize ediyor.

Son derece gösterişli bir duruş sergileyen mavi orkideler ise aşkların en büyüğü anlamına geliyor. Ancak mavi renkte olan orkideler doğada bulunmuyor. Özel bir renklendirme yöntemi ile mavi rengi alması sağlanıyor. Yine de anlamı nedeniyle en romantik çiçeklerden biri olarak kabul ediliyor. Siz de sevdiklerinize orkide gönderebilir ve sizin duygularınıza tercüman olmasını sağlayabilirsiniz.