Mevsimine Göre Çiçekler

Çiçeklerin tümü bazı mevsimleri çok seviyor, bazı mevsimlerden de pek hoşlanmıyor ve güzelliğini gizliyor. Ancak bazı çiçeklerin de yıl boyunca açtığını belirtmek lazım. Eğer merak ediyorsanız mevsimine göre çiçekler hakkında size biraz bilgi verelim. Öncelikle kış mevsiminden başlayalım. Evinizde sıklıkla bulundurduğunuz açelya ve sıklamen çiçeği aslında kış mevsimi çiçekleridir.

Atatürk çiçeği, kamelya, sardunya ve hercai menekşe de bu kategoride yer alıyor. Elbette mevsimine göre çiçekler arasında ilkbahar mevsiminde açanların sayısı çok daha fazla oluyor. Doğanın yeniden canlandığı bu mevsimde çiğdem çiçeği, söğüt çiçeği, kardelen, lale ve dene çiçekleri de güzelliklerini sergilemeye başlıyor. Aynı zamanda lavanta çiçeği, papatya ve anemon çiçeği de ilkbaharda açar.

mevsimlerine-gore-cicekler

Yazın Açan Çiçekler Hangileri?

Yaz mevsimi de çiçeklerin tüm güzelliklerini cömertçe sergiledikleri mevsimler arasında yer alıyor. Yazın açan çiçeklere gül, ortanca ve kadife çiçeğini örnek verebiliriz. Aynı zamanda ipek çiçeği, manolya ve zambak da yaz mevsiminde açar. Horoz ibiği çiçeği ve zinya çiçeğini de unutmamak lazım. Aynı zamanda kozmos çiçeği ve küpe çiçeği de yaz mevsiminde açmaya başlar.

Son olarak sonbahar mevsiminde açan çiçekler hakkında da bilgi verelim. Kuduzotu çiçeği ve medine çiçeği de en çok sonbahar mevsimini seviyor. Ayrıca bebek nefesi ismi verilen çiçek ve portakal nergisi de sonbahar mevsiminde tüm güzelliğini sergilemeye başlıyor. Yılın her mevsiminde muhteşem çiçeklerden mahrum kalmayın!