Orkidenin Anavatanı Neresidir

Güzelliği sayesinde popülerliğini her daim korumayı başaran orkide çiçeği her durumda gönderim için uygun olması ile de ön plana çıkıyor. Son yıllarda orkidenin anavatanı neresidir sorusu da gündeme gelmeye başladı. Çiçeğin popülerliği arttıkça nerede ve ne koşullarda yetiştiği de merak edilir oldu. Ancak bu konuda yanlış bir bilgiyi düzeltmemiz lazım.

Orkidenin Türkiye’de yetiştiği bilgisi maalesef gerçeği yansıtmıyor. Bu özel çiçek için orkidenin anavatanı neresidir sorusunun yanıtı sanıldığı gibi Türkiye değil. Farklı coğrafyalarda yetişebiliyor olsa da Türkiye bu ülkeler arasında bulunmuyor. Genellikle Orta Asya ülkelerinde ve Afrika kıtasında da sadece Tanzanya civarında yetişen bir çiçektir. Son yıllarda Kuzey Kıbrıs’ta yetiştirilmeye başlandığı yönünde bilgiler de var.

orkidenin-avantajlari-nelerdir

Orkide Nerede Yetişiyor?

Avrupa ülkelerinde ise ihraç edilerek yetiştirilmeye çalışılıyor. Bu çiçek ılıman iklimleri seviyor. Hafif serin olan bir rüzgar bile orkidenin yetişmesini önleyen bir unsura dönüşebiliyor. Orkidenin en kolay yetiştiği ya da iklimini en çok sevdiği yer ise Tanzanya oluyor. Bu bölgede orkide yetiştiriciliği adeta bir tarım şekline dönüşmüş durumda.

Ancak Tanzanya orkide yetiştiriciliğine çok uzun yıllar çok büyük emekler verdi. Uzun süren ve başarısızlıkla sonuçlanan denemelerin ardından orkidenin bölge iklimine uygun şekilde nasıl yetiştirilebileceği keşfedildi. Şimdi ise her yıl binlerce orkide yetiştirerek dünyanın dört bir yanına satıyorlar. Dünya genelinde keşfedilmiş olan orkide türü sayısı 45 ve bu özel çiçekler nisan ile mayıs aylarında çiçeklenmeye başlıyor.