101 Gül Anlamı

Güller yüzyıllar boyunca aşkın ve tutkunun sembolü olagelmiştir. Mitolojik hikayelerde bile aşk tanrıçaları Venüs ve Afrodit ile özdeşleşen güller, aşkı ifade etmenin en etkili yolu olarak görülür. Üstelik dünyanın en romantik çiçeği sayılan bu çiçeklerin her rengi başka anlam taşır. Aşıkların gülü olarak bilinen kırmızı gül tükenmeyen bir tutkuyu ifade ederken beyaz gül masumiyeti temsil eder. Mor ve lila rengi güller ise ilk görüşte aşkın simgesi haline gelmiştir.

Zaman içerisinde, çiçekçilik bir meslekten bir sanat dalına dönüştükçe, güller de farklı renk ve çeşitlerde üretilmeye başlanmıştır. Güllerden oluşan her bir demet ya da aranjman bambaşka güzellikte bir anlam taşır. Örneğin, As Çiçek Evi’nde de bulabileceğiniz Aşk Ateşi 101 Gül aranjmanında olduğu gibi, ateş renginde güller hiç sönmeyen bir aşk ateşini sembolize eder. Yine aynı aranjmanda da dikkat çeken şey, demetteki güllerin sayısıdır. 101 gül, karşınızdaki kişinin sizin için tek aşk olduğunu ifade eder.

Güller Ve Sayılar

Güllerin anlamı yalnızca renklerinde değil sayılarında da yatar. Sevdiklerinize çiçek hediye ederken incelik ve zerafet göstermenin pek çok yolu vardır. Değer verdiğiniz bir arkadaşınıza, doğum günü ayın 17’nci günü olduğu için 17 adet gülden oluşan bir demet hediye edebilirsiniz. Sevgililer Günü olan 14 Şubat’ta da çiftlerin birbirlerine 14 adet kırmızı gül hediye ettiği, ya da yıldönümlerinde birbirleriyle geçirdikleri 365 güne ithafen 365 kırmızı gül armağan edildiği bilinir. Elbette aşkın en klasik, sade ve zarif ifadelerinden biri de tek bir kırmızı gül hediyesidir.

101 Gül Ne Demektir?

Bütün bu anlamlarının yanında 101 gül buketi ise apayrı bir anlama sahiptir. 101 gül anlamı, “Seni seviyorum” demenin en ince halidir. Aşkınızın dünya üzerinde tek olduğu ve birbiriniz için yaratıldığınızı, sevdiğiniz ve birlikte olduğunuz kişiye 101 tane gül alarak anlatabilirsiniz. 101 Kırmızı Gül buketi, karşınızdaki kişiye kendisini özel hissettirecek anlamlı bir hediyedir. Özellikle;

  • yıldönümleri,
  • Sevgililer Günü,
  • evlilik teklifleri

gibi durumlarda daha çok tercih edilse de; elbette sevdiklerimizi mutlu etmek için bir özel gün beklemeye gerek yoktur.

101 adet gülden oluşan buketler, evlenme tekliflerinde ve isteme çiçeği olarak oldukça popülerdir. Yılların eskitemeyeceği, sonsuza kadar süren aşkların ve ölümün bile ayırmayacağı sevgililerin çiçeği olan 101 gül; bu anlamları sebebiyle genellikle istemeye giderken tercih edilir. Hayatlarını birleştirmeye karar vermiş ve birlikte bir ömür geçirmek isteyen çiftler, bu isteklerini ve birbirlerine duydukları sonsuz aşkı istemeye giderken 101 gül ile ailelerine de ifade ederler. 101 Beyaz Gül Buketi, aşkınızın masumiyetini ve duygularınızın sonsuzluğunu hem birbirinize hem de ailelerinize göstermeniz için harika bir fırsat sunar. Unutulmamalıdır ki özel günler, özel jestlerle daha da unutulmaz hale gelebilir.