Çiçeklerin Anlamı Nedir ?

Çiçekler, kendi içerisinde farklı anlamlar içeren canlılardır. Tıpkı insanlar gibi çiçeklerin de kendine özgü bir dili vardır. Bazı çiçeklerin anlamları,  hikayeleri ile efsaneleştirilmiştir. Çiçeklerin vermek istediği mesaj,  türlerine göre anlamlılığını ortaya çıkarmaktadır. Bu anlamlar, çiçeklerin rengi ve dokusu ile ilişkilendirilmektedir. Sıcak ve soğuk tonlarda karşımıza çıkan çiçek seçenekleri, eşsiz görünümünün yanı sıra ilginç anlamları ifade etmektedir. Her çiçeğin kendine özgü karakteri ve dili vardır. Peki bu çiçeklerin anlamı nedir?

Çiçek Çeşitlerine Göre Anlamları

Kırmızı gül; aşkın ve tutkunun çiçeğidir. Sevgilinize alacağınız bir buket kırmızı gül, aslında ona sunacağınız bir kucak dolusu aşk niteliği taşır. Aşık olduğunuz kadının ruhuna dokunmak istiyorsanız, tutkunuzu ona en anlamlı şekilde hissetirebileceğiniz kırmızı güller ile kendinizi ifade edebilirsiniz. Beyaz gül; soft rengi ve bütün zerafetiyle masumiyetin ve saflığın çiçeğidir. Sevgilinize ya da yakın bir dostunuza duyduğunuz sevgiyi beyaz güller ile en masum şekilde ifade edebilirsiniz. Eşsiz bir görünüme sahip olan beyaz gül, naif aurasıyla sevdiklerinizi büyüleyecektir.
Pembe gül; Derin duygular hissettiğiniz o özel kadına, bunu en iyi şekilde ifade etmenin yolu pembe gül almaktaır. Pembe gül, gönlüm sende anlamına gelmektedir. Yani hayatımda senden başka kimse yok, gönlümün tek sahibisi sensin mesajını vermektedir.
Sarı güller ; canlı ve göz alıcı rengiyle en içten duygulara hitap eder. Sıcak sevgi anlamına gelen bu çiçek, hem sevgilinize hem de annenize duyduğunuz en güzel ve en içten sevgiyi ifade etmenin eşsiz bir yoludur. Kırmızı karanfil de sevgi anlamı içeren en nadide çiçek türlerinden biridir. Bunun yanı sıra sarı karanfiller, kırmızının aksine hüzün anlamını barındırmaktadır. Yaşadığınız üzüntüyü en iyi ifade eden çiçek, şüphesiz sarı karanfillerdir. Üzüntünün daha derinlerde hissedildiği ruh hali olan melankoli, Mersedes gülü ile ilişkilendirilmektedir.  Krizantem çiçeği çeşitlerinden mor olan burukluk anlamı içerirken, kırmızı renkte olanı sessiz istek anlamına gelmektedir. Bunların yanı sıra beyaz krizantem ise sadakat anlamıyla, sevdiğiniz insana asla ihanet etmeyeceğinizin mesajını veren niteliktedir.

Lale türlerinden beyaz olanlar; saflık ve temizlik ile özdeşleştirilirken, kırmızı; seni seviyorum, pembe görünümdekiler ise anlayış anlamlarını bünyesinde barındırmaktadır. Nadide çiçek türlerinden olan ve hoş kokusu ile büyüleyici bir etki yaratan menekşeler, alçak gönüllülük anlamına gelmektedir. Zerafetin çiçeği olan orkideler; gurur anlamını içermektedir. Eşsiz görünümü ile ihtişamlı çiçek türlerinden olan lilyumlar güven anlamı ile bilinmektedir.

Çiçekler çeşitlerine göre anlamlandırıldığı gibi, renk çeşitlerine göre de derin anlamlar içermektedir. Hangi renk çiçek hangi anlama geliyor?gelin birlikte inceleyelim.

Çiçek Renklerine Göre Anlamları

Her çiçeğin rengi, kendine özgü anlamlar içermektedir. Çeşitli renk skalasından oluşan çiçek türleri, içerisinde barındırdığı anlamlar ile hayatınızda önemli bi yere sahip olan insanlara, duygularınızı en iyi şekilde ifade etmenizi sağlayacak bir detaydır.

Beyaz çiçekler;  saflığı, masumiyeti ifade ederken kırmızı tonda olanlar, aşkın ve tutkunun rengi olarak bilinir.            Mavi çiçekler;  yumuşak huyluluk ve uyumluluk anlamını içermektedir.                                                             Yeşil renkli çiçekler; iddialı görünümü ile ümit ve istikbal anlamlarına gelmektedir.
Pembe çiçek ise şefkati, güzel sevmeyi ifade eder.
Turuncu çiçekler yüksek enerjisi ile mutluluk ve heves anlamlarıyla özdeşleşmiştir.
Mor çiçekler; asalet kavramıyla vücut bulmaktadır.

Eşsiz görünümdeki çiçek çeşidi ve aranjmanlarını sayfamızdan inceleyerek tercihinizi yapabilirsiniz. Büyük anlamlar içeren çiçeklerimizi, sevdiklerinizle buluşturmanız için zarif tasarımlara yer veriyoruz. Sayfamızı ziyaret ederek, sizlere uygun fırsatlardan faydalanmayı unutmayın!