Evde Orkide Bakımı Nasıl Yapılır?

Orkide çiçeği hemen herkesin çok sevdiği çiçek çeşitleri arasında yer alıyor. Yaşam alanlarınızı orkide çiçekleri ile donatmak için öncelikle bakımının nasıl yapıldığını öğrenmeniz lazım. Çünkü orkide çiçeği her ne kadar dayanıklı bir yapıya sahipmiş gibi görünse de bakımı ihmal edildiğinde kısa sürede solabiliyor. Dolayısıyla evde orkide bakımı nasıl yapılır sorusunun yanıtı da büyük önem taşıyor.

Öncelikle hafif güneş alan bir yerde orkidenizi konumlandırmanız gerektiğini belirtelim. Çok fazla güneş alan ya da güneş görmeyen yerleri çok sevmeyen orkide çiçeğinin  sulamasına da büyük önem vermeniz lazım.  Banyolama usulü sulama orkidenin en sevdiği sulama türüdür. Yumurta kaynattığınız suyu soğutarak orkideyi sulamak için kullanabilirsiniz. Sulamayı ne sıklıkla yaptığınız bulunduğunuz yerdeki havanın nemine göre değişebilir. Ancak genel olarak haftada bir sulamanın yeterli olduğunu belirtebiliriz.

Orkide Ne Zaman Çiçek Açar?

Elbette evde orkide bakımı nasıl yapılır sorusunun yanıtı sadece sulamayı kapsamıyor. Orkide çiçeğinin ne zaman açacağını da merak ediyor olabilirsiniz. Orkide yaprak çıkarıyorsa çiçek açmaz. Çiçek açtığı dönemde de yaprak çıkarmaz. Çiçeğinizi gözlemleyerek yaprak çıkarıp çıkarmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu durum size çiçek açıp açmayacağı konusunda fikir verecektir. Şayet orkide çiçeğinin bakımını hatasız bir şekilde yaparsanız kısa sürede yavrulamaya başlayacaktır. Toprak değiştirirken eski topraktan bir miktar karıştırmanız da fayda var. Aynı zamanda ara sıra küçük sinekler görebilmeniz gayet normal bir durumdur.

Son olarak orkide çiçeğinin yerini çok sık değiştirmemeye özen göstermeniz  gerektiğini belirtelim. Yerini çok sık değiştirirseniz orkide çiçeği küser ve yapraklarını dökmeye başlar. Yapraklarını döktükten sonra yeniden çiçek açmasını sağlamanız oldukça zordur. Bu nedenle orkideyi küstürmemeli ve çok fazla yerini değiştirmelisiniz. Online sipariş sitemiz üzerinden seçtiğiniz orkideler için sipariş verebilir ve çok kısa bir süre içerisinde adresinize ulaştırmamızı sağlayabilirsiniz.