Gelin Buketi İçinde Hangi Çiçekler Olur?

Gelinler için özel olarak hazırlanan ve estetik açıdan göz kamaştıran bir güzellik sergileyen gelin buketleri  pek çok farklı çiçek tasarımı ile birlikte hazırlanıyor.  Gelin adaylarının düğün yaklaştıkça en çok merak ettikleri soruların başında gelin buketi içinde hangi çiçekler olur  geliyor. Ancak bir gelin buketi hazırlamak için mutlaka belirli bir çiçeği kullanmak gerekmez. Pek çok farklı çiçek türü ile muhteşem buketler hazırlanabiliyor. Ancak en çok kullanılan çiçekleri merak ediyorsanız hemen sizler için sıralayalım.

Öncelikle güllerin gelin buketlerinde en çok tercih edilen çiçeklerden biri olduğunu belirtmek lazım. Farklı renklerde güller ile hazırlanan buketler romantik bir görünüm sergiliyor olması ile ön plana çıkıyor. Gelin adayları sadece tek bir renkle güllerle dizayn edilmiş olan gelin el çiçeklerini de tercih edebilir.  Mutlaka farklı renklerde çiçeklerin kullanılması gerekiyor. Ancak olabildiğince soft renklerin seçilmesinde fayda var.

Gelin Buketlerinde Renk Uyumu Neden Önemli?

Papatyalar ve kır çiçekleri yine büyük bir ilgi gören gelin buketi  çiçekleri arasında yer alıyor. Özellikle baharın müjdecisi olan kır çiçeklerinin beyaz ya da sarı renkte papatyalarla buluşmasından doğan estetik zarafet gelin adaylarının beğenisini kazanmayı başarıyor. Genellikle buketlerin hazırlanmasında bir renk uyumu yakalamaya özen gösterilmelidir. Renk uyumu yakalandığında buketler çok daha göz alıcı bir güzellik sergileyebiliyor.

Son yıllarda kurutulmuş çiçeklerin de gelin buketi olarak büyük bir ilgi  görmeye başladığını belirtebiliriz. Kendine has bir zarafeti ve güzelliği olan kurutulmuş çiçekler özellikle kır düğünü yapmak isteyen gelin adaylarının öncelikli tercihi oluyor. Kurutulmuş çiçek çeşitleri gelin buketine dönüş tüplerinde ortaya çok daha  etkileyici bir duruş çıkıyor. Online sipariş sitemizde en güzel gelin buketi çeşitlerini inceleyebilirsiniz.