Gelin Buketinin Vazgeçilmez Çiçeği Nedir?

Gelin adayları için evlenecekleri gün kullanacakları gelin buketi en az gelinlikleri kadar önem taşıyor! Gelin buketi seçiminin  büyük bir titizlikle yapılıyor olması da bundan kaynaklanıyor. Peki, gelin buketinin vazgeçilmez çiçeği nedir hiç merak ettiniz mi?  Sizler için bu konuyu araştırdık ve vazgeçilmez olarak bir değil birkaç farklı  çiçeğin olduğunu tespit ettik. Gelin buketlerinde en çok tercih edilen çiçeklerin başında güller geliyor.

Güller…

Bildiğiniz gibi güller aşkın ve romantizmin çiçeğidir. Bu nedenle gelin adayları romantik bir düğün hayal ettiklerinde  tercihlerine genellikle gül buketlerinden yana kullanıyor.  Gül dendiğinde akla ilk gelen kırmızı renk olsa da gelin adaylarının tercihi daha soft renkler oluyor. Pembe ve beyaz çiçekler gelin el çiçeği olarak en çok tercih edilen çiçek çeşitlerinin başında geliyor.

Lilyumlar…

Bununla birlikte  lilyum çiçekleri de en çok tercih edilen gelin el çiçeği çeşitleri arasında yer alıyor. Gösterişli bir görünüme sahip olması ve sıra dışı yaprakları bu çiçeği vazgeçilmezler listesine sokuyor. Lilyum çiçekleri genellikle farklı çiçeklerle kombine şekilde hazırlanıyor. Papatyalar ve güller lilyum çiçeklerin en çok eşlik eden çiçek çeşitleri olurken aynı zamanda sümbüllerle lilyumlar da kombinlenebiliyor.

Kurutulmuş çiçekler…

Büyük ilgi gören çiçeklerden bir diğeri de kurutulmuş çiçek tasarımları oluyor. Kurutulmuş çiçeklerle hazırlanan gelin buketleri daha uzun süre formunu koruyabildiği için gelin adaylarının öncelikli seçimleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda özel bir işlemle renklendiriliyor olması bu tasarımların muazzam bir görünüm sergilemesini sağlıyor. Kurutulmuş çiçeklerin özellikle kır düğünleri için tercih edildiği bilgisini de sizlere aktaralım.

Kır çiçekleri…

Büyük ilgi gören çiçeklerden bir diğeri de kır çiçekleri oluyor. Uzun yıllar sadece kır düğünleri için tercih edilen bu çiçekler artık salon düğünlerinde de karşımıza çıkmaya başladı. En güzel gelin el çiçeği çeşitlerini online sipariş sitemizde inceleyebilirsiniz. Büyük bir özenle hazırladığımız bu tasarımları mutlaka görün!