Gelin Çiçeği Nasıl Seçilir?

Gelinliğinizi seçtikten sonra gelinliğiniz ile konular aslında tam olarak bitmiş sayılmaz. Gelinlik modelinizi dışarıya en iyi şekilde yansıtabilmek gelin çiçeğinizi de gelinliğinize uygun olarak seçmelisiniz. Peki gelin çiçeği nasıl seçilir ve nelere dikkat etmek gereklidir?

Buket ve Gelinlik Uyumu

El buketinizin kaplaması ve çiçeklerin rengi gelinlik modeliniz ile uyumlu olmalıdır. Gelin çiçeği, gelinlerin en önemli aksesuarları arasında yer almaktadır. Nikahta ve düğünün ilk kısımlarında elinizde yer alacak olan buketiniz göze fazla batmamalıdır. Ancak şıklığıyla da kendisinden söz ettirmelidir. Gelinlik modeliniz ile uyumlu bir buket sahibi olmak istiyorsanız gelinlik kumaşınızdan örnek bir parça ve bir fotoğraf ile çiçekçiye gitmeniz daha doğru olacaktır.

Düğün Teması

Gelin buketiniz düğün temanız ile uyumlu olursa dikkatleri şık stiliniz üzerine çekebilirsiniz. Deniz temalı bir düğün planladıysanız buketinizi ufak deniz kabukları ve mavi kurdele ile süsleyebilirsiniz. Eğer şık bir otel düğünü söz konusuysa gelin buketinizi parlak taşlar ve inci taneleriyle de süsleyebilirsiniz. Böylelikle temanızı desteklemiş ve zenginleştirmiş olursunuz.

Saç Stili

Saç stiliniz ile uyumluluk yakalamak isterseniz bazı ufak tefek püf noktalarına dikkat etmeniz gerekebilir. Örneğin, sıkı topuz modeli kullanacaksanız salık ve sarkıntıları olan şık bir buket son derece hoş gözükebilir. Saçınızda kullandığınız taşlı tokalar ya da taç türevi aksesuarların benzerlerini de buketinizde kullanabilirsiniz.

Aksesuarlar

Gelinlikte yer alacak olan boncuk ve değerli taşlar ya da kuşak gibi ufak detaylar gelin çiçeğinizin daha iyi gözükmesini sağlayabilir. İnce detaylardan hoşlanıyorsanız ve bu tür bir şıklık elde etmek istiyorsanız gelinliğinizin bir fotoğrafını çiçekçinize götürebilirsiniz. Böylelikle daha uyumlu seçimler yapmış olursunuz.