Güzel Kokulu Bitkiler

Her bitkinin güzel koktuğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bitkiler arasında kokusu son derece nahoş olanlar da var, kokusuz olanlar da ve güzel kokanlar da… Elbette tercihler genellikle güzel kokulu bitkiler yönünde oluyor. Peki, hangi bitkilerin daha güzel koktuğunu biliyor musunuz? Muhteşem bir kokuya sahip olanları sizler için araştırdık ve hemen bu bilgileri de sizinle paylaşıyoruz.

Öncelikle güzel kokulu bitkiler dendiğinde akla ilk olarak lavantaların geldiğini belirtebiliriz. Zira bu benzersiz kokusu nedeniyle lavantalar kozmetik, parfüm ve deterjan sektöründe de sıklıkla kullanılıyor. Bu nedenle bitki ve güzel koku dendiğinde akla gelen hemen lavantalar oluyor. Bununla birlikte kamelyaların da yine muazzam bir kokuya sahip olduğunu belirtmek lazım.

Hangi Çiçekler Güzel Kokuyor?

Yazlık bölgelerde insanların evlerinin önüne sıklıkla kamelya dikmesinin nedeni de budur. Kamelyaların kokusu lavanta çeşitleri kadar yoğun değildir. Ancak hafif esintilerde bile muhteşem kokusunu etrafa yaymaktan da geri kalmaz. Bu bakımdan kamelya çiçekleri bahçelerde ve teraslarda da oldukça yoğun bir ilgi görüyor. Bir diğer çiçek de hanımeli çiçeğidir.

Hanımeli çiçeği sadece güzel kokusuyla değil, zarafetiyle ve aynı zamanda sıra dışı bir görünüme sahip olmasıyla da benzerlerinden ayrılıyor. Hanımeli çiçeği gayet kolay yetişen çiçek çeşitleri arasında yer alıyor. Bu benzersiz çiçekleri dilediğiniz her yerde, hiç zorlanmadan yetiştirebilirsiniz. Bu sayede güzel kokusunu sizin için de paylaşmasını sağlayabilirsiniz.

Bu arada ıhlamur ağacı da son derece güzel bir kokuya sahip olur. Çiçek açtığı dönemde ıhlamur çiçeklerinin kokusunu hissettiğinizde siz de büyülenebilirsiniz. Son olarak güzel kokulu çiçeklere frezya çiçeklerini ve beraberinde menekşeleri de ekleyebiliriz. Bu iki çiçek çok yoğun bir kokuya sahip olmuyor. Ancak yaklaştığınızda benzersiz kokularından çok etkilenebilirsiniz.