Hangi Çiçekler Kurumaz?

Çiçekler, yapısı gereği sıcak ya da soğuk havalara dayanıklılık gösterme konusunda farklılık içermektedir. Bazı çiçekler kış aylarında kurumazken, bazıları ise 4 mevsim canlı kalabilme özelliğine sahiptir. Hiçkimse aldığı çiçeğin kuruyup solmasını istemez.  Bu yüzden çiçek bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken ince detaylar vardır.

Çiçeklerin Kurumaması İçin Ne Yapılmalı?

Çiçekler iyi bir ilgi, titiz bir bakım ve sevgi isteyen canlılardır. Evinize ya da ofisinize aldığınız çiçeğin bakımının itinalı bir şekilde yapılması gerekir. Peki çiçeklerin kurumaması için dikkat edilmesi gerek detaylar nelerdir?

  • Düzenli sulama işlemi yapmak
  • Sulama işleminde oda sıcaklığında su kullanımı
  • Külleri, çiçek yapraklarındaki böcekleri yok etmek için kullanmak
  • Çiçeklerin yerini sık sık değiştirmemek
  • Saksı değişimi yaparken yeni saksının iyice temizlenip havalandırılması

Bu noktalara dikkat edilirse, çiçekleriniz uzun süre kurumayacak ve uzun ömürlü olacaktır. Peki hangi çiçekler kurumaz?

Kışın Kurumayan Çiçekler

Bazı çiçekler, eşsiz görünümü ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı ile kış mevsiminde kurumama özelliğine sahiptir. Bu çiçeklerin arasında en çok bilinenlerden biri krizantem(kasımpatı)  çiçeğidir. Birçok renk seçeneğiyle karşımıza çıkan krizantemler, yapısı gereği özellikle kış mevsiminde canlı kalmayı başarabilen çiçekler arasındadır. Nergisler, sıradışı güzelliği ile bu soğuk mevsimde kurumayan çiçeklerden bir diğeridir. Bunun yanı sıra sıklamen çiçeği de kış mevsimini seven, soğuk havalara dayanıklılık gösteren yapısıyla kurumama özelliğine sahiptir. Kış aylarında sulaması düzenli yapılması gereken çiçeklerden biri açelyalardır. Eğer sulama işlemi hergün itinayla yapılırsa, bu çiçekler de uzun vadede solmayacak yapıdadır. Birçok renk seçeneği ve büyülü kokusuyla görenleri kendine hayran bırakan karanfiller de kış aylarında kurumama özelliğine sahiptirler. Hangi çiçekler kurumaz? dendiğinde, özellikle kış mevsimine dayanıklılık gösteren çiçek seçeneklerimiz sayfamızda sizlerle buluşmayı bekliyor.

4 Mevsim Kurumayan Çiçekler

Lavantalar, yaz-kış her mevsim kurumama özelliği ile karşımıza çıkmaktadır. Hem hoş kokusu hem de birbirinden cazip renk seçenekleriyle vücut buluyor. Sayfamızda yer alan lavanta çeşitleri, farklı çiçek türleriyle bir araya getirilerek muazzam bir görünüme ulaşıyor. Hangi çiçekler kurumaz? Dendiğinde 4 mevsim de kurumayan özelliği ile manolyalar yer almaktadır. Eşsiz kokusu ve zarif görünümünü bünyesinde barındıran manolyaları her mevsim evinizin balkonunda ya da salonunda kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Markamız, kurumayan çiçekleri ile birçok aranjmanlar tasarlamakta. Bütün çiçek seçeneklerimizde sizlerin zevkini düşünerek, çeşitliliğimiz konusunda oldukça iddialı bir konuma sahipiz. Ürünlerimizi detaylı incelemek için sizleri sayfamıza bekliyoruz. Üstelik uygun fiyat avantajını da sizlerin hizmetine sunuyoruz.