Kalanchoe Çiçek Bakımı

Küçük çiçekleri ile sevimli bir görünüm sergileyen ve bakımı da son derece kolay olan kalanchoe bitkisi  her evde yetiştirilebilecek çiçekler arasında yer alıyor. Özellikle doğrudan güneş ışığı istemiyor olması iç mekanda çiçeğin bakımının rahatlıkla yapılabilmesini beraberinde getiriyor. Öncelikle kalanchoe çiçek bakımı konusunda en önemli unsurun hava ısısı olduğunu belirtelim.

Çok fazla sıcakta ya da soğukta kalırsa bitkinin kökleri zarar görebiliyor. Bu nedenle ortam ısısına dikkat edilmesi gerekiyor. Hava akımlarından da olumsuz yönde etkilendiği için klima karşısı ya da vantilatör karşısı gibi hava akımı olan yerlere çiçeğinizi koymayın. Çiçeğinize yılda bir defa vitamin ve mineral desteği sağlamanız da büyük önem taşıyor.

Kalanchoe Bitkisinin Bakımında Bunlara Dikkat!

Koyduğunuz yerde çiçeğin başka cisimlerle temas  etmediğinden emin olmalısınız. Saksı ve toprak değişimini ise mayıs ayında yapmanız gerekiyor. Mutlaka drenaj delikleri olan bir saksı modelini tercih etmelisiniz. Çiçek yaz aylarında daha fazla suya ihtiyaç duyarken kış mevsiminde daha az su ile  yetinebiliyor. Bulunduğunuz yerde havadaki nem oranına bağlı olarak çiçeğinize ne kadar sıklıkla su vermeniz gerektiği değişebilir.

Sulama yaptığınızda suyun toprağın her tarafına ulaştığından emin olmalısınız. Genellikle yaz aylarında açan çiçek kış mevsimi gelmeye başladığında tüm çiçeklerini dökerek dinlenme sürecine girer. Ayrıca çiçeğin boyunun çok hızlı uzamadığını belirtmek isteriz. Bu çiçeğin gelişimi oldukça yavaş bir süreçte devam eder.