Kış Ayının En Güzel 5 Çiçeği

Sıcak yaz aylarını geride bıraktığımız bu günlerde yavaş yavaş kış mevsimine geçiş yapmaktayız. Bazı olgular mevsim değişikliğine göre farklılık gösterirken, çiçekler de hava şartlarına ve mevsim koşullarına göre çeşitlilik sergilemektedir.  Her çiçek, kendi mevsiminde güzeldir. Bazı çiçekler sıcak ortamlarda yetişirken, bazıları ise soğuk ve rüzgarlı hava şartlarına dayanıklılık göstererek yaşamını sürdürür.  Bu yüzden çiçeğin bulunduğu ortam oldukça önemli bir faktördür.  En çok merak uyandıran konulardan, soğuk kış ayının en güzel 5 çiçeğini sizler için kaleme aldık.

Orkideler

Zarif görünümü ile kış aylarının en trend çiçeklerinden olan orkide,  mevsim şartlarına uyum göstermesiyle bilinmektedir. Sıcak ve nemli ortamlarda bulunmayı asla sevmezler. Fazlasıyla narin ve kırılgan bir yapıya sahiptirler. Bu yüzden orkideler, kış aylarında bile serin ve ferah ortamlarda bulunmak isterler. Direkt olarak güneş ışığına maruz kalmaktan hoşlanmazlar.  Orkidenizi musluk suyu ile sulamaktan kaçınmalı ve her sabah sulama işlemini gerçekleştirmeniz gerekir. Birçok renk seçeneğini bünyesinde barındıran orkideler, eşsiz zerafeti ile büyülü bir görünüme sahiptir.  Boyut çeşitliliği konusunda da her ortama ayrı bir hava katacak şekilde karşımıza çıkmaktadır.

Karanfiller

Her mevsime uyum gösteren karanfiller, kış aylarının soğuk hava şartlarına da oldukça dayanıklı bir çiçektir. Karanfil yetiştirirken en çok dikkat edilmesi gereken konu,  sulama aşamasında toprağının kuru olması gerekliliğidir. Tam anlamıyla kurumamış karanfil çiçeğinin toprağı kesinlikle sulanmamalıdır. Muhteşem bir kokuya sahip olan karanfiller, ülkemizde yetiştirilmektedir. 80 den fazla çeşidi olmasına rağmen, bilinenlerinin sayısı daha azdır. Pembe, mor, beyaz ve kırmızı renk seçenekleriyle hoş bir görünüme sahiptir. Günde bir defa sulanması gerekir, çok fazla sulama işlemi yapılırsa nemden dolayı solacaktır. Birçok renk seçeneği ve türü ile karşımıza çıkan karanfil çiçeği, dekoratif saksıların içerisinde bulunduğunuz ortama farklı bir hava kazandıracaktır. 

Sümbüller

Eşsiz görünümü ve renkli dünyası ile Kış Sümbülü , kış ayının en güzel 5 çiçeği arasında yer almaktadır. Serin ortamları seven bu sümbüller, güneş ışığına direkt olarak asla maruz kalmamalıdır. Sağlıklı büyüyebilmesi için bu konu en önemli koşuldur. Kış aylarında pembe ve beyaz renkleri ile karşımıza çıkmaktadır. Renklerinin eşsiz görünümü ve muhteşem kokusu ile bulunduğunuz ortama ayrı bir hava katacaktır.

Menekşeler

Evinizde dekor olarak kullanabilceğiniz menekşeler, rengarenk görünümü ile tercih edebileceğiniz en güzel çiçek türlerinden biridir. Kış aylarında en çok tercih edilen Hercai Menekşeleri, balkon ve pencere önlerine rahatlıkla koyabilirsiniz. Serin ortamları sevdiği için soğuğa dayanıklı bir çiçek türüdür. Hemen hemen her toprağa uyum sağlamaktadır. Güzelliğiyle her zevke ve dekora hitap eden menekşeler, narin olmamasına rağmen zarif bir görünüme sahiptir.

Açelyalar

Güneş ışığına doğrudan maruz kalmayı sevmeyen açelya çiçeği, serin ortamlardan hoşlanmaktadır.  Açelyaların soğuk havaya dayanaıklılığı -20 ile -25 arasında değişim göstermektedir. Sulama aşamasında düzen oldukça önemlidir, susuz bırakılmaması gerekir. Ev ortamında bakılmak istenirse, oda sıcaklığı yüksek olmamalıdır. Rengarenk dünyası ve yeşil yaprakların uyumuyla karşımıza çıkan açelyalar, canlı ve zarif görünümü ile enerjinizi yükseltecek. Ev ve ofis ortamlarında dekoratif saksılarla taçlandırılan açelya çiçeği, tercih ettiğiniz alanın en şık detayı olacaktır. Her yıl aralık ayında çiçeklenmeye başlayarak dayanıklılığı ile uzun yıllarca yaşamaktadır.  Aynı zamanda Belçika’nın ulusal çiçeği olarak kabul edilmektedir.