Kışa Dayanıklı Çiçekler

Çiçek dendiğinde herkesin aklına ilkbahar mevsimi geliyor. Oysa kış mevsiminde de tüm güzelliğini cömertçe sergileyen pek çok farklı çiçek bulunuyor. Bu kışa dayanıklı çiçekler soğuk havadan çok fazla etkilenmedikleri için renkleri de bir o kadar canlı olabiliyor. Peki, hangi çiçeklerin kış mevsimine karşı dayanıklı olduğunu merak ediyor musunuz? Bu çiçeklerin başında kasımpatı geliyor.

-30 derece  soğukluğa bile dayanabilen kasımpatı çiçeğinin papatya çiçeğine olan benzerliği nedeniyle ilkbahar çiçeklerinden biri olduğu düşünülür. Oysa kasımpatı kışa dayanıklı çiçekler kategorisinde bulunuyor. Bu çiçeğin genellikle sarı rengini sıklıkla görürsünüz. Ancak kırmızı, beyaz ve mor renklerde de açabildiğini belirtelim. Kasımpatı çiçekleri yoğun yaprak görünümü ile de benzerlerinden ayrılıyor.

Bu Çiçekler Kış Mevsiminde Açıyor!

Kardelen bildiğiniz gibi kışa dayanıklı çiçeklerden bir diğeridir. Hatta kar yağdığında açtığı için adını da buradan alır. Soğuğa karşı dayanıklılık sergileyebilen çiçeklerden bir diğeri de nergis çiçeğidir.  Sıra dışı güzelliği bu çiçeği benzerlerinden ayırırken aynı zamanda soğuk havaya karşı dayanıklı olması da dikkat çekiyor. Kış mevsiminin belki de en güzel çiçeklerinden biri olan nergis çiçeği sarı ya da beyaz tonlarında açıyor.

Bu arada şebboy çiçeklerinin de  yine bu kategoride yer alan çiçek çeşitleri arasında yer aldığını belirtelim. Kasımpatı gibi yoğun bir yaprak görünümüne sahip olan şebboy çiçekleri gösterişli duruşu ile ön plana çıkıyor. Sıklamen çiçeği ve çuha çiçeği de kış çiçeklerindendir. Bu kategoride açelya çiçeklerinin de yer aldığını belirtmeliyiz.

Hercai menekşe çiçekleri kır çiçeklerinden bir diğeri olarak karşımıza çıkıyor. Muhteşem bir kokuya sahip olan hercai menekşeler aynı zamanda zarif görünümleri ile de beğeni topluyor. Kış sümbülü çiçeği adından da anlayabileceğiniz gibi kış mevsiminde açan çiçek çeşitlerindendir. Bu arada yılbaşı çiçeğini de bu listeye eklemek lazım.