Sarmaşık Tohumu Nasıl Ekilir?

Sarmaşıkgiller ailesine ait olan sarmaşıklar her mevsim yeşil rengini koruyabilen, çiçek açmayan ve genel olarak dekoratif amaçlı olarak kullanılan bir bitki türüdür. Bakımının ve yetiştirilmesinin son derece kolay olması sarmaşıkların günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilmesine yol açmaktadır.Sarmaşık tohumlarınızı seçerken hastalıklara karşı dirençli olabilecek olan ve türünün özelliklerini taşıdığına emin olduğunuz tohumları seçmelisiniz. Ayrıca tohumların nemli, yaş ve çatlamış olmamasına da dikkat etmelisiniz.

Toprak ve Sıcaklık İlişkisi

Sarmaşık tohumları uzun köklere sahip olan bir bitkiye ait olduğu için humus açısından zengin, kireç bakımından ise az olan toprakları severler. Sarmaşıklarınızın hızlı ve sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesini istiyorsanız toprağınıza gübre ve vitamin de ekleyebilirsiniz.Aşırı soğuk veya sıcak olan bölgelerde ise sarmaşık yetiştirmek yanlıştır. Bu sebeple tohum ekeceğiniz bölgenin iklim şartları hakkında ufak bir araştırma yapmanız gerekebilir. Sarmaşık tohumlarının ekilmesi için tavsiye edebileceğimiz en uygun aylar Mayıs ayının başlarıdır.

Tohum Ekimi

Sarmaşık tohumlarınızı ektiniz ve daha hızlı büyümelerini istiyorsanız tohumları ılık bir suyun içerisine yerleştirerek bir süre bekletmeyi deneyebilirsiniz. Tohumlarınız çimlenmeye başladı ise sudan çıkartarak nemli bir beze koyabilirsiniz. Tohumların büyümeye devam edebilmesi için ise uygun boyutlarda kaliteli bir saksı satın almanız gerekebilir. Geniş hacimli ve kaliteli malzemeler ile üretilmiş olan saksılar sayesinde sarmaşık tohumlarınızın daha rahat kök salabilmesini sağlayabilirsiniz.