Spatifilyum Çiçeği Anlamı ve Sembolizmi

Hem dinlendirici hem de enerji verici bir görünüme sahip olan tropik çiçeklerden bir tanesi Spatifilyum çiçeği. Ülkemizde barış çiçeği olarak da bilinen bu bitki, göz alıcı yemyeşil yaprakları ve çarpıcı beyaz çiçekleri ile bulunduğu mekanın havasını anında değiştirebilme özelliğine sahip. Spatifilyum çiçeği anlamı ise en az estetik görünüşü kadar güzel!

Spatifilyum Çiçeği Anlamı

Spatifilyum çiçeği anlamı ve sembolizmi, oldukça geniş bir yelpazede yorumlanıyor. Genellikle barışı simgeleyen bu çiçek, aynı zamanda saflık, masumiyet, iyileşme, umut, bolluk ve bereket gibi anlamlar da ifade ediyor. Tamamen olumlu anlamlar taşıyan Spatifilyum bitkisi, çoğunlukla iyi dilekleri iletmek için armağan olarak tercih ediliyor.

Barış

Spatifilyum çiçeği anlamı denildiğinde, dünyanın her yerinde akla ilk olarak barış kavramı geliyor. Spatifilyum bitkisinin beyaz çiçeklerinin teslimiyet ve barış çağrısı olan beyaz bayrağı sembolize ettiğine inanılıyor. Bu sebeple de eski düşmanlıkları sona erdirmek, barışmak için adım atmak ve tekrar bir araya gelme niyetini belli etmek amacıyla Spatifilyum çiçeği hediye edilmesi, oldukça yaygın bir durum. Ayrıca bir kişiye Spatifilyum bitkis hediye etmek, yeni bir arkadaşlığın başladığını da simgeliyor.

Masumiyet

Beyaz renk, dünyanın pek çok yerinde saflık ve masumiyeti simgeliyor. Dolayısıyla Spatifilyum bitkisinin beyaz çiçekleri de dünyanın hemen hemen her yerinde saflık ile ilişkilendiriliyor. Geleneksel Feng Shui felsefesine göre de beyaz Spatifilyum çiçeği, kişinin ruhunun ve çevresinin ne kadar temiz olduğunu sembolize ediyor. Bu zarif çiçeği evde yetiştirmenin evi olumsuz enerjilerden koruduğuna ve çiçeğin çevresine olumlu enerji yaydığına inanılıyor. İnanması zor olsa da, bu özelliğini bilimsel olarak da desteklemek mümkün. Spatifilyum havayı zehirli maddelerden arındıran bir bitki olarak biliniyor ve bulunduğu mekanların hava kalitesini artırıyor.

Spatifilyum Çiçeği

Umut

Bu gösterişli bitkinin anlamlarından bir tanesi de umut. Özellikle Feng Shui felsefesinde Spatifilyum çiçeği anlamı enerjiyi dengeleyen ve umut duygusu aşılayan bir çiçek olarak biliniyor. Bitkinin her sezon çiçek açması da, umudu ve yeniden deneme isteğini sembolize ediyor. Bu zarif çiçekler, hayatta her zaman güzel şeyler olabileceğinin simgesi olarak görülüyor. Bu anlamı ile Spatifilyum, yeni bebek sahibi olan ailelere verilecek en güzel hediyelerden bir tanesi.

Bolluk ve Bereket

Gür yaprakları ve büyük dalları ile Spatifilyum çiçeği, doğru bakım ve şartlar sağlandığında tüm yıl boyunca çiçek açabiliyor. Bu özelliği de onun bolluk ve bereket ile özdeşleştirilmesine sebep oluyor. Yani bir kişiye mutlu ve zengin bir hayat dileklerini iletmek için, ona bir Spatifilyum çiçeği hediye etmek oldukça iyi bir fikir.

Yeniden Doğuş

Her sezon tekrar tekrar çiçek açan ve uzun yıllar yaşayabilen Spatifilyum bitkisi, aynı zamanda sürekli olarak büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Bu özelliği ile Spatifilyum, yeniden doğmayı ve pes etmeden ruhu geliştirmeye devam etmeyi simgeliyor.