Uzun Ömürlü Bahçe Çiçekleri

Bahar ve yaz ayları hemen herkesin bahçesini yeniden düzenlediği mevsimlerin başında geliyor.  Eğer siz de yakın zamanda bahçe düzenlemesi yapmayı planlıyorsanız bu defa tercihinizi uzun ömürlü bahçe çiçekleri yönünde kullanabilirsiniz. Bu sayede bahçenizdeki rengarenk ve doğal görünümü çok daha uzun süre korumuş olacaksınız. Evet de bu durumda hangi çiçeklerin daha uzun ömürlü olduğunu merak edeceksiniz. Hemen açıklamaya başlayalım.

Bergenia çiçeği uzun ömürlü bahçe çiçekleri arasında başı çekiyor. Son derece dayanıklı bir yapıya sahip olan bu çiçek büyük yeşil yapraklara sahiptir. Bu nedenle canlı bir görünüm ortaya çıkarmak için çok sayıda çiçek dikmeniz gerekmiyor. Bodrum papatyası yine uzun ömürlü olan ve bahçenize muhteşem bir görünüm kazandıracak çiçek çeşitleri arasında bulunuyor. Bakımı gayet kolay olduğundan sıklıkla tercih edilen bu papatya türüne de bahçenizde mutlaka yer verin.

Hangi Bahçe Çiçekleri Daha Uzun Ömürlü?

Bodrum papatyası beyaz rengi ile bahçenize adeta hayat katacak. Önerilerimiz arasında çuha çiçeği de yer alıyor.  Çuha çiçeği çok sayıda kişinin favori bahçe çiçekleri arasında bulunmakla birlikte uzun ömürlü olması ile de benzerlerinden ayrılıyor. Çuha çiçeği yılın büyük bölümünde canlı görünümünü koruyabilen ender çiçeklerden biridir.  Üstelik bakımı için çok uzun uğraşlar vermenize gerek kalmıyor.

Dilerseniz bahçemizin bir bölümünü de kasımpatı çiçeğine ayırabilirsiniz. Kasım ayında açan ve soğuk havaya karşı yüksek mukavemet özelliğe sergileyebilen kasımpatı çiçeği yoğun yaprak görünümü sunabilen  çiçeklerden biridir. Farklı renklere sahip olduğundan rengarenk bir çiçek görünümü isteyenler için de kasımpatının ideal bir seçenek olduğunu belirtebiliriz. Bu arada lavanta da güçlü çiçeklerden biridir. Bahçenizde mis gibi bir lavanta kokusunun hakim olmasını istiyorsanız  mutlaka geniş bir alanı lavanta çiçeklerine ayırın.