Atatürk Çiçeğinin Bakımı Nasıl Olur?

Sıra dışı güzelliği ve geniş çiçekleri ile bambaşka bir hava yaratan Atatürk çiçeği popülerliğini hiçbir zaman kaybetmeyen çiçek çeşitleri arasında yer alıyor. Anavatanı Meksika olan bu özel çiçek kırmızı, pembe ya da beyaz renklerde açabiliyor. Yaprakları ise koyu yeşil olduğundan çiçeklerin cam renkleri çok daha fazla ön plana çıkıyor. Atatürk çiçeği ülkemize ulu önder tarafından getirildiği için bu isimle anılıyor.

Peki, Atatürk çiçeğinin bakımı nasıl olur ve bakımını yaparken en çok nelere dikkat edilmesi gerekir? Öncelikle bu çiçeğin doğrudan güneş ışığına dayanamadığını belirtmekle başlayalım. Bu nedenle çiçeğinizi asla doğrudan güneşe koymamanız gerekiyor. Güneş görmeyen ancak aydınlık olan pencere pervazlarının iç kısımları bu çiçeği konumlandırmanın için en doğru yer olabilir.

Ancak mutlaka pencere kenarına koymanın da gerekmiyor. Bu çiçek her ne kadar güneşe dayanamıyor olsa da gün ışığına da bir o kadar ihtiyaç duyan çiçekler arasında yer alıyor. Dolayısıyla çiçeğinizi koyduğunuz yerin çok aydınlık olmasına dikkat etmelisiniz. Çiçeğinizi hava akımlarından korumanız gerekiyor. Bu klimanın karşısına koymamaya özen gösterin. Atatürk çiçeği serin havalardan hoşlanan bir çiçektir. Çiçeğinizin canlı kalması için hava sıcaklığının 10 ile 19 derece arasında olması gerekiyor.

ataturk-ciceginin-bakimi

Atatürk Çiçeği Ne Zaman ve Nasıl Sulanmalı?

Bu nedenle çok sıcak havalarda balkonda ya da terasta tutmamaya özen göstermenizde fayda var. Sulamasına mutlaka büyük bir önem vermelisiniz. Kireçsiz ve dinlenmiş su kullanarak sulama yapmalı ve suyun oda ısısında olmasına özen göstermelisiniz. Kış aylarında haftada sadece 1 defa sulama yapmanız yeterli olacaktır. Yaz aylarında ise sulamayı haftada 2 defa yapmanız öneriliyor. Ancak bulunduğunuz yerdeki nem oranına bağlı olarak çiçeğin su ihtiyacı değişebilir. Bu nedenle öncelikle toprağına kontrol etmeli ve suya ihtiyacının olup olmadığını gözden geçirmelisiniz.

Kurumuş olan yapraklarını temizlemeyi unutmayın. Çiçeklerinin son derece zayıf olduğunu ve dokunmanız durumunda kurumaya başlayabileceğini belirtmek isteriz. Bu nedenle olabildiğince çiçekleri ile temas etmekten kaçınmalısınız. Yapraklarının rengi açık yeşile doğru düşmeye başladığında daha fazla gün ışığına ihtiyaç duyduğundan emin olabilirsiniz.