Baharın Gelişini Çiçek ve Kadınla Bize Anlatan İllüstrasyonlar

Baharın habercisi dendiğinde ilk akla gelen çiçekler oluyor. Çiçeklerin açmaya başlaması aslında doğanın bahar sinyalleri olarak adlandırılabilir. Özenle hazırlanan ve baharın gelişini çiçek ve kadınla bize anlatan illüstrasyonlar da incelendiğinde çiçeklerin bu çalışmalarda sıklıkla kullanıldığını görebilirsiniz. Kadınların da çizimlerde kullanıldığı bu çalışmalarda sadece çiçekler değil yapraklar ve filizler de kullanılıyor.

Bahar her daim yeni bir başlangıç algısı yaratır. Doğanın yeniden canlandığı ve muazzam çiçeklerini, bitkilerini tüm canlılarla paylaştığı baharda doğanın bu enerjisi elbette insanlara da yansır. Zira baharın gelişini çiçek ve kadınla bize anlatan illüstrasyonlar da bu gerçeği içeriyor ve görenlere fazlasıyla hissettiriyor.

ascicek-1

Doğanın En Cömert Olduğu Mevsim Bahar!

Tabiatın yeni bir canlanma içerisine girdiği bahar ayı aslında doğanın en cömert olduğu mevsimdir. Çiçeklerin, yaprakların ve canlandığı, bambaşka bir atmosferin olduğu bahar aylarında meyve ve sebzelerin de yeniden hayat bulması, bu muazzam enerjinin ortaya çıkmasını sağlıyor. İnsanlar üzerinde psikolojik açıdan olumlu etkiler bırakan bahar, kışın kasvetinin bir anda dağılmasını sağlıyor.

İllüstrasyonlara göz attığınızda bu canlanmayı ve enerjisi hissedebilirsiniz. Canlı renkler ve canlı duruşlar size bunun yansımasını aktaracak ve hissetmenizi de sağlayacaktır. Ünlü isimlerin bu tür çalışmalarında sıklıkla kullandığı çiçekler de doğanın bir hediyesi olarak en çok bahar aylarında etrafımızı kuşatır. Bahar canlanmadır, yeniden doğuştur ve tabiatın bir armağanıdır.