Kentya Bitkisi Bakımı

Yapraklarının görüntüsüyle palmiye ağacını andıran kentya çiçeği yaşam alanlarında en sık tercih edilen saksı bitkileri arasında yer alıyor. Sadece evlerde değil ofislerde de kentya çiçeğini sıklıkla görebilirsiniz. Bakımının son derece kolay olması ve bununla birlikte dayanıklı bir yapıya sahip olması bu çiçeği özel kılan unsurlar arasında yer alıyor. Sizlere kentya bitkisi bakımı hakkında birkaç tüyo aktaralım.

Öncelikle bu çiçeğin doğrudan güneş ışığı görmemesi gerektiğini belirtelim. Çok sayıda kişi güneşe koyma gibi bir hata yapıyor ve maalesef çiçeği yaprakları kısa sürede solmaya başlıyor. Gün ışığına çok fazla seven bu çiçek güneş ışığından maalesef olumsuz etkileniyor. Şayet çiçeğinizin yapraklarında solma ya da kararma başladıysa daha aydınlık bir yere koymanız gerekiyor demektir.

kentya-bitkisinin-bakimi

Kentya Çiçeği Nasıl Sulanır?

Kentya çiçeğinin sulamasına büyük hassasiyet göstermelisiniz. Yaz aylarında haftada 2 ya da 3 defa sulanması gereken bu çiçek kış mevsiminde sadece haftada bir defa sulanmalıdır. Sulama yaparken toprağın tamamının ıslandığından emin olun ve her defasında eşit miktarda su kullanmaya özen gösterin.

Su çiçeği asla rüzgar alan bir yere koymayın. Aynı zamanda hava akımlarından da olumsuz etkilendiğini bilmenizde fayda var. Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortamın ısısının 15 derecenin altına düşmemesi gerekiyor. Çiçeğin toprağını yılda bir defa nisan ayında değiştirmeye de özen göstermelisiniz. Saksı değişiminde sadece bir boy büyük saksıya geçiş yapın.