Mor Laleler Sevgiliye Alınır mı?

Sevgilinize sürekli kırmızı gül almaktan sıkıldıysanız bu kez farklı bir çiçek buketini gönderebilirsiniz. Seçenekleriniz arasında en çok ön plana çıkanlardan biri de laleler oluyor. Farklı renklerde lalelerle hazırlanan ve muazzam bir görünüm sergileyen çiçek buketleri sevgilinize göndermeniz için en ideal seçeneklerden biridir. Peki, mor laleler sevgiliye alınır mı ve mor lalenin anlamı ne?

Öncelikle size mor lalenin asalet anlamına geldiğini belirtelim. Yüzyıllardan bu yana mor laleler kraliyet ailelerinin tercih ettiği bir çiçek olduğu için artık asalet ile ilişkilendiriliyor. Sevgilinize mor lale almanız asilliğine vurgu yapmanız anlamına gelir. Dolayısıyla anlamı açısından da ideal bir çiçek çeşidini tercih etmiş olacaksınız.

mor-laleler-sevgiliye-alinir-mi

Laleler Efsanelerde En Sık Geçen Çiçeklerdir!

Günümüzde aşk ile en çok ilişkilendirilen çiçek gül olsa da aslında aşk ile ilgili birçok efsanede laleleri daha fazla ön plana çıktığını görebilirsiniz. Bu efsanelerden biri de Ferhat ile Şirin’in aşkını içeriyor ve dilden dile dolaşıyor. Efsaneye göre Ferhat Şirin’e kavuşamayınca çöllerde ağlayarak yürümeye başlıyor. Ferhat'ın çöle düşen her bir gözyaşı bir anda laleye dönüşüyor. Bu efsane özellikle İran'da yaygın şekilde biliniyor.

Bu nedenle İran'da laleler aşık bir erkeğin sevgilisine verebileceği en güzel hediye olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle sevgilinize başta mor olmak üzere lalelerin her rengini gönderebilirsiniz. En güzel lale buketlerini sitemizde inceleyebilir ve cazip fiyatla siparişinizi verebilirsiniz.