Nişanlıya Gönderilen Gül Buketi Kaç Adet Olmalı?

Nişanlınıza çiçek göndermek için tercihinizi kırmızı gülden yana yapabilirsiniz. Çünkü kırmızı gül aşıkların çiçeğidir. Aşk ve derin tutku anlamını taşıdığı için tüm çiftlerin en çok tercih ettiği çiçekler arasında yer alıyor. Genellikle nişanlıya gönderilen gül buketi kaç adet olmalı sorusu akılları karıştırabiliyor. Aslında mutlaka belirli bir sayıda olması gerekmez. Ancak yine de kaç adet gülün ne anlama geldiğini bilmenizde fayda var.

Tek bir gül size odaklanan özel bir hayranlık anlamını taşıyor. İki adet gülün anlamı ise “karşılıklı derin bir aşkla birbirimizi seviyoruz” olduğundan nişanlılar için iki adet gül ideal olabilir. 3 adet gül de tercih edilebilir çünkü 3 adet gül “seni çok seviyorum” anlamına gelir.

nisanliya-cicek

6 Adet Gülün Anlamı Ne?

Gül buketlerinde en çok kullanılan gül sayısı 6 olur. Peki, 6 adet gülün anlamı ne? Aldığınız bukette 6 adet gül varsa, seninle olmak istiyorum anlamını taşır. 9 adet gülün anlamı ise “birbirimizi sonsuza dek seveceği” olduğundan nişanlılar 9 adet gülle hazırlanan buketlere de yönelebilir.

11 gül “hayatımda en sevdiğim kişi sensin” anlamını taşıyor. 12 adet gül ise tatmin edici bir ilişki yaşandığı anlamına geliyor. Gördüğünüz gibi kaç adet gül gönderirseniz gönderin, içerisinde sevgi ve aşk olan bir mesaj iletmiş olacaksınız. Çünkü aşkın çiçeği olan kırmızı gülün olumsuz bir anlamı yok.