Solmayan Gül Nedir?

Son zamanlarda daha sık adını duymaya başladığınız solmayan güller özellikle çiftlerin ilgi odağı haline geldi. Bu nedenle solmayan gül nedir sorusu da daha sık soruluyor. Solmayan gül özel bir işlemden geçirilerek ömrü 2 ila 4 yıla kadar uzatılan güllerdir. Güllere bir anlamda şoklama yöntemi uygulanıyor ve bu sayede hem formlarını hem de renklerini korumaları sağlanıyor.

Söz konusu şoklama yöntemi güllerin fotosentez yapmasını engellemek amacıyla uygulanıyor. Çünkü ömürlerini 2 ila 4 ya da çıkarmak ancak bu şekilde mümkün olabiliyor. Solmayan güllerin sağlığa hiçbir zararının olmadığını belirtmek isteriz. Sevdiklerinize gönül rahatlığıyla geniş bir renk skalası sunan bu özel gülleri gönderebilirsiniz.

solmayan-gul-nedir

Solmayan Gülleri Nasıl Korumalısınız?

Kendiniz için bir solmayan gül sipariş verdiğinizde ya da bir yakınınız size bu özel çiçeği hediye ettiğinde formunu uzun süre boyunca korumasını isterseniz. Bunun için dikkat etmeniz gereken birkaç bilgiyi sizlerle paylaşmak istedik.

  • Solmayan gülleri kesinlikle doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamanız gerekiyor. Çünkü güneş ışığı solmayan güllere zarar verir ve kısa sürede formunu kaybetmesine neden olur.
  • Bu özel çiçekleri asla su ile temas ettirmemelisiniz. Hatta solmayan güllerinizi kesinlikle nemli ortamlarda bulundurmayın. Çünkü su hatta nem maalesef bu çiçeklerin bozulmasına neden oluyor.
  • Solmayan güllere dokunmayın. Fiziksel temas da bu çiçeklerin ömürlerini kısaltan unsurlar arasında yer alıyor. Hatta ne kadar çok temas ederseniz güller o kadar çok kısa sürede formunu kaybeder!