Sümbül Çiçeğine Nasıl Bakılır?

Soğanlı çiçek çeşitlerinden biri olan sümbül muhteşem kokusu ile büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Çiçeklerini neredeyse yıl boyunca koruyor olması da sümbül çiçeğine nasıl bakılır sorusuna yanıt arayanların yani bu çiçeği yetiştirmek isteyenleri sayısında gün geçtikçe artış olmasını beraberinde getiriyor. Bu çiçeği doğrudan güneş gören bir yerde konumlandırmayın. Doğrudan dün ışığı sümbülün yetişmesi için yeterli oluyor.

Ortam ısısının ise ne çok sıcak ne de çok soğuk olması gerekiyor. 18 ila 22 derece sıcaklık ideal olacaktır. Ancak sümbül çiçeğine nasıl bakılır sorusunda en önemli olan detay hava akımlarıdır. Klima gibi iklimlendirme aygıtlarından çok çabuk etkilendiğini belirtmeliyiz. Bu yüzden olabildiğince hava akımından korumalısınız.

mor-sumbul

Sümbül Ne Zaman Sulanmalı?

Kış aylarında havadaki neme bağlı olarak haftada ya da 5 günde bir defa sulamak yeterli olabilir. Yaz aylarında sümbülün suya ihtiyacı artar ve haftada 2 defa sulama yapmanız gerekir. Sulama öncesinde toprağı kontrol etmenizi öneririz. Nemli toprak sulamayı biraz daha geciktirmeniz anlamına gelir.

Drenaj delikleri olan bir saksı kullanmayı ihmal etmeyin. Sulamada kireçsiz su kullanın ve suyun oda ısısında olmasına özen gösterin. Ayrıca sulama sonrasında tabakta biriken suyu mutlaka dökün. Saksının çok büyük olmamasına dikkat edin ve aynı zamanda çok sık saksı değiştirmeyin. Sümbülün bakımını tüm bunlara dikkat etmeniz halinde kolaylıkla yapabilir ve mis kokusundan faydalanabilirsiniz.