Yaşam Alanlarına Uygun Büyük Saksı Çiçekleri

Evlerinizi, bahçelerinizi, balkonlarınızı ya da ofislerinizi büyük saksı çiçekleriyle donatın! Bu öneri, psikoloji uzmanlarından geliyor. Saksı çiçekleri bulundukları her ortama doğal bir atmosfer kazandırıyor ve sonuç olarak kendinizi çok daha huzurlu ve mutlu hissetmenize yardımcı oluyor. Sadece kendiniz için değil sevdikleriniz için de bu saksı bitkilerinin siparişini verebilir ve huzur veren etkisinden yakınlarınızın da faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

Hangi Saksı Bitkileri Tercih Edilmeli?

Elbette bu durumda karşınıza pek çok saksı bitkisi çeşidi çıkacak. Hangisini seçmeniz gerektiği konusunda aklınız karışabilir. Saksı bitkileri arasında en çok tercih edilenler arasında birkaç tür ön plana çıkıyor. Bunların ilki yucca bitkisidir. Hem işyerlerinde hem de evlerde sıklıkla karşınıza çıkan yucca bitkisi uzun ve uçları sivri yapraklara sahip.Genellikle iki kök ya da üç kök şeklinde, yoğun bir yaprak görünümü eşliğinde bakımı yapılır. Bu bitkiler muhteşem duruşlarının yanı sıra kolay kolay yaprak dökmüyor olmasıyla da dikkat çekiyor. Seçiminizi yucca bitkisinden yana yapabilirsiniz.

Sıralı Yapraklarıyla Areca Bitkisi

Muntazam sıralanmış yaprakları ile estetik açıdan eşsiz bir duruş sergileyen areca bitkisi de tercih edebileceğiniz büyük saksı bitkileri arasında yer alıyor. Tıpkı yucca bitkisi gibi yoğun bir yaprak görünümüne sahip olan areca bitkisi de birkaç kök tek saksıda olacak şekilde yetiştiriliyor. Özellikle evlerde muhteşem bir duruş sergileyen bu bitkiyi siz de mutlaka yaşam alanlarınıza kazandırın.Sıklıkla tercih edilen büyük saksı bitkilerinden bir diğeri de massengena adını taşıyor. İki renkli ve sivri uçlu yapraklarıyla görenleri adeta büyüleyen bu bitki bakımının zahmetsiz olmasıyla popülerlik kazandı. Günümüzde halen pek çok evde ve işyerinde görebileceğiniz bu bitkiyi iki ya da üç kök şeklinde kolayca temin edebilirsiniz. Bu arada büyük saksı bitkisi siparişi için interneti tercih edin. Çok daha uygun fiyatlarla karşılaşacaksınız.