Yaz Mevsiminde Hangi Çiçekler Ekilebilir?

Bu yaz hayatınızda çiçeklerin muhteşem güzelliklerine daha fazla yer verebilirsiniz. Çiçek ekmek için tek mevsim ilkbahar değil, yaz mevsiminde hangi çiçekler ekilebilir diye düşündüğünüzde pek çok alternatifin olduğunu görebilirsiniz. Bu çiçeklerin başında muazzam duruşu ile göz kamaştıran sardunya geliyor. İrili ufaklı çok sayıda çiçek sunmasıyla bilinen sardunyanın her çeşit toprakta yetişebilen bir güzellik olduğunu hatırlatalım.

Begonya çiçekleri de balkonları, bahçeleri terasları süsleyebilir. Ancak yaz mevsiminde hangi çiçekler ekilebilir noktasında tercihinizi begonyadan yana kullanacaksanız gölge bir alana dikim yapmalısınız. Çünkü begonyalar yaz sıcağında güneşe pek dayanamıyor. Suyu sevdiklerinden sulamayı da ihmal etmemelisiniz.

sardunya

Balkonlarınızı Bu Çiçeklerle Donatın!

Cam güzeli yaz aylarında dikebileceğiniz bir diğer çiçek olarak karşınızda! Kibar ve küçük çiçekleri ile zarif bir görünüm sergileyen cam güzeli de suyu çok seviyor ve tıpkı begonya gibi güneşe karşı bir hayli dayanıksız. Gölge bir yere dikim yapmaya çalışın. Kış mevsimi kendinizi iyice belli edene kadar çiçek açmaya devam eden akşam sefası çiçeği de seçenekleriniz arasında yer alıyor.

Akşam sefasının tohumları üzerinde oluşur ve toprağa düşerek yeni filizler verir. Çoğalan bir çiçek isteyenler artık hangi çiçeği tercih etmesi gerektiğini biliyor. Ortanca bir diğer seçenek ve özellikle nemli bölgelerde yaşayanlar, denize yakın oturanlar ortancayı gönül rahatlığı ile tercih edebilir. Siz de bu özel çiçeklerle hayatınıza güzellik ve renk katabilirsiniz.