Yılbaşı Çiçeği Ne Zaman Açar?

Muhteşem bir güzellik sergileyen ve sıra dışı görünümüyle ön plana çıkan  yılbaşı çiçeği evlerde ofislerde bakımı yapılan çiçek çeşitleri arasında yer alıyor. En çok merak edilen soruların başında yılbaşı çiçeği ne zaman açar geliyor. Aslında bu sorunun yanıtı için çiçeğin adına bakmak yeterli! Tahmin edebileceğiniz gibi yılbaşı çiçeği yılın son günlerinde ya da yeni yılın ilk günlerinde açıyor. Zira adını da buradan alıyor.

Bu arada yılbaşı çiçeği ne zaman açar sorusunun yanıtı bulunduğunuz bölgedeki havaya bağlı olarak değişebilir. Kimi zaman yılbaşı çiçekleri aralık ayının başında ya da ocak ayının sonunda da açabiliyor. Şayet bakımını ihmal etmezsiniz ve tüm ihtiyaçlarını karşılarsanız  çiçeğiniz büyümeye ve gelişmeye devam edecektir. Yılbaşı çiçekleri dayanıklı bir yapıya sahip olduğundan uzun yıllar eşsiz güzelliğini sizinle paylaşmaya devam eder. Ancak çiçeğin çok fazla gün ışığına ihtiyaç duyduğunu unutmamanız lazım. 

Yılbaşı Çiçeğinin Bakımı Hakkında Bilgi Alın!

Eğer  yılbaşı çiçekleri yeterli  oranda günışığı alamazsa kısa sürede solmaya başlar. Yaprakları solmaya başladığında ise çiçeği kurtarmak son derece zordur. Bu nedenle bakımında en çok dikkat etmeniz gereken unsur çiçeğinizin yeterli oranda günışığından faydalanmasını sağlamak olacak. Yılbaşı çiçeğinin sulanmasına da maksimum düzeyde dikkat etmelisiniz. Bu çiçek çok az su ile yetinebiliyor olsa da susuzluğa karşı da bir o kadar dayanıksız yapıya sahiptir.

Çiçeğinizi sulamayı üst üste 2 defa unutmanız bile solması için yeterli bir nedene dönüşebiliyor. Bulunduğu ortamın sıcaklığının 15 derecenin altına düşmemesi de büyük önem taşıyan unsurlardan bir diğeridir. Eğer soğuk bir yerde yaşıyorsanız kış mevsiminde çiçeğinizi içeriye almanızda fayda var. Toprak değişimi için de nisan ayını beklemeniz gerekiyor.  Yılbaşı çiçeği için 2 yılda bir toprak değişimi yeterli olabiliyor.