Yılbaşı Çiçeği Türleri

Yılbaşı çiçekleri bundan yıllar öncesinde en popüler çiçek çeşitleri arasında yer alıyordu. Ancak günümüzde artık ticari açıdan yetiştirilen çiçekler arasında bulunuyor. Son derece şık bir görünüme sahip olan yılbaşı çiçeği türleri çok fazla yok. Hibritler ve kültivarlar tür olarak sayılabilir ancak çok fazla farklılık gösteren bir alt türün olmadığını belirtebiliriz.

Bu çiçekler adından da anlaşılabileceği gibi yılbaşı döneminde yani aralık ayının sonunda ya da ocak ayının başında çiçek açıyor. Ancak çiçek açabilmesi için yazın bitmesinin ardından bu çiçeğin dış mekanda bulundurulması gerekiyor. Yaz sonuna kadar içeride tutabilir ve sonrasında balkona koyabilirsiniz. Aynı zamanda çiçek açması için ekim ayından sonra sulamanın azaltılması gerekiyor.

yilbasi-cicegi-turleri

Yılbaşı Çiçeğinin Çiçek Açması İçin Ne Yapmalı?

Ekim ayından sonra haftada sadece 1 defa sulama yapmanız yeterli olacaktır. Nemli bir bölgede yaşıyorsanız 8 ila 9 günde bir de sulama yapabilirsiniz. Çiçeğin tomurcuklarının belirmeye başlaması ile birlikte yeniden içeriye alınması gerekiyor. Tomurcuklanmasının ardından dışarıda tutmaya devam etmeniz çiçek açmasını engelleyebilir.

Bu nedenle her gün çiçeğinizin tomurcuklarını kontrol etmelisiniz. Yılbaşı çiçeği içeriye aldığınızda toprak fazla ıslak olursa ev ortamına yeniden uyum sağlayamıyor. Bu nedenle toprağının çok fazla ıslak olmamasına dikkat etmelisiniz. Çiçeğinizi yeniden içeriye aldığınızda çok havadar bir yere koymanız gerekiyor. Aksi halde tomurcuklarını dökmeye başlar. Hafif esinti alan pencere önü ideal bir yer olabiliyor.